top of page

Over Mij

Mijn praktijk is een Eenmanspraktijk. Dit betekent dat u altijd te maken heeft met dezelfde behandelaar.

Ik ben Anita Wever, geboren in 1968 en ik ben BIG geregistreerd GZ psycholoog en Klinisch Psycholoog (BIG).

In 1993 behaalde ik het doctoraal psychologie aan de Rijks Universiteit van Groningen. Ik studeerde af in de klinische psychologie, met extra aandachtsgebieden neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie. Nadien werkte ik in een vrijgevestigde praktijk en op een polikliniek psychiatrie, waarna ik in 1995 de Postdoctorale Beroepsopleiding inging tot Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut, met hoofdrichting Gedragstherapie, bij de Centrale RINO groep. Van 1995 t/m 1999 werkte ik daarbij in GGZ de Geestgronden, o.a. op de Polikliniek Angststoornissen, de Psychiatrische Polikliniek en de Deeltijdbehandeling. In 2000 rondde ik de opleidingen succesvol af. Na afloop werd de BIG registratie GZ-psycholoog tevens toegekend.

Na afronding van de Postdoctorale beroepsopleiding werkte ik van 1999 tot 2008 in het VUMC, op de afdeling Medische Psychologie. Naast patiëntenzorg was ook onderwijs/trainingen geven en coaching onderdeel van mijn werk. Ik heb met veel bevlogenheid gewerkt in het VUMC. Na 8 jaar werd het echter tijd voor iets nieuws. 

Sinds 2008 ben ik met veel plezier mijn eigen praktijk gestart in Almere, eerst in een gezondheidscentrum. In 2013 heb ik een groot deel van mijn praktijkactiviteiten verplaatst naar de zeer rustige eigen praktijkruimte in Filmwijk.  Sinds 2022 werk ik alle dagen in de praktijk aan huis.

Lidmaatschappen:

Ik ben lid van het NIP en van de LVVP, en ben dus ook gehouden aan het kwaliteitsbeleid van deze beroepsverenigingen. Voor de klachtenregeling van de LVVP verwijs ik u naar hun website.

Tevens ben ik lid van de FGZpt en van de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Voor meer informatie over EMDR verwijs ik naar de website van de VEN: www.emdr.nl

bottom of page